Äppelpaj med vaniljsås

Äppelpaj – 4 port

2-äpplen

1 dl milda flytande margarin

1 1/2 dl strösocker

1 ägg

2 1/2 dl vetemjöl, 150 g

1 krm kardemumma, malen

1 tsk kanel, malen             Strö över

2 tsk strösocker                 Strö över


1. Sätt ugnen på 175 grader C.

2. Smörj en ugnssäker form

3. Kärna ur äpplena och skala dem.

4. Skär äpplena i tunna klyftor eller bitar

5. Häll 1 dl flytande margarin och 1 1/2 dl socker i en bunke och rör om med en trägaffel. Knäck 1 ägg i ett mått och häll det i bunken och rör sedan om

6. Blanda 2 1/2 vetemjöl och 1 krm kardemumma i en liten skål

7. Häll mjölblandningen i smeten och rör om till en tjock smet med en trägaffel

8. Häll smeten i formen

9. Lägg äppelbitarna över smeten

10. Blanda 1 tsk kanel och 2 tsk socker i en liten SKÅL och strö över kakan

11. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda äppelkakan i ca 30 min

Jag älskar äppelpaj med mycket vaniljsås, ooh det ska bli smaskigt.

Om jano

Mitt namn är Janet "jano" och är mamma till Lea född 2010 och Leo född 2017. Jag är utbildad till Master Make Up Artist/ Ekonomi Assistent och är helt besatt av smink. Det ni kommer att få läsa om i min blogg är om smink, inredning, mode, musik, barnkläder och familjeliv. Jag träffar gärna vänner och familj så ofta jag kan.
Det här inlägget postades i Glamour. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Äppelpaj med vaniljsås

Lämna ett svar