Bakar mormors chokladkaka

Antal portioner: 8

Färdigt på: 50 min

Ingredienser

2 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.5 msk kakaopulver
1 msk vaniljsocker
100 g smält smör
1.5 dl mjölk

Kräm:
40 g smör
0.75 dl mjölk
2 msk strösocker
1 msk kakaopulver
1 tsk mjöl

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker pösigt.

3. Smält smöret.

4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och rör ner det växelvis med det smälta smöret och mjölken.

5. Grädda kakan i cirka 30 minuter.

6. Under tiden kakan kallnar blandar man ingredienserna till krämen i en kastrull.

7. Sjud sakta tills krämen tjocknat något och bre sedan ut den över kakan.

8. Strössel till garnering.

Imorgon ska de ha Leas födelsedagsparty hos dagmamman och jag måste köpa eller göra en tårta så jag bestämde mig för att göra en chokladkaka till barnen. Alla barn uppskattar chokladtårta så jag ska göra en choklad kräm och lägga på samt pynta den med lite ätbara mini mini pärlor i alla färger. Kort kommer upp då den är klar.

Jag har hunnit med mycket sen jag kom hem med Lea. Hunnit göra klart maten som jag halvgjorde innan jag gick för att hämta henne och sen bakat chokladkaka som ligger i ugnen och gräddas och krämen är klar och väntas på att hällas på då chokladkakan kommer ur ugnen.

Mumsfilibabba!!

Om jano

Mitt namn är Janet "jano" och är mamma till Lea född 2010 och Leo född 2017. Jag är utbildad till Master Make Up Artist/ Ekonomi Assistent och är helt besatt av smink. Det ni kommer att få läsa om i min blogg är om smink, inredning, mode, musik, barnkläder och familjeliv. Jag träffar gärna vänner och familj så ofta jag kan.
Det här inlägget postades i Mat och Recept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar