Jag har precis stått och bakat degen till man2ouche

Som jag skrev tidigare så skulle jag ringa mamma, och när jag gjorde det så sa hon att hon höll på och göra man2ouche. Då vart jag super sugen och tog fram allt och nu tänker jag skriva upp receptet för er som blir sugna på att testa eller vet redan vad det är och vill göra det någon dag.

Recept till Man2ouche

1 dl flytande margarin
1 msk socker
1 tsk salt
Ta så mycket mjöl som du vill att degen ska bli. Vill du att den blir mer än bara till en person så tar du bara mer mjöl och tar vatten tills degen blir fast. Men börja med lite mjöl åt gången.
1 pkt jäst (röd)
1 dl mjölk

Za3tar och Olivolja (man kan ha i tomat och lök om man vill innan den åker in i ugnen, men jag tycker om att ha den på efter att den har gräddats. Man kan ta ost istället för Za3tar men använd gärna mozzarella också till ostblandningen.

Blanda allt tillsammans så att degen blir fast. Jag använder samma deg till min hembakade pizza som blir alltid super gott och uppskattat. Sen så tar du Za3tar och olivoljan och blandar i en skål och sen så brer du ut degen i ugns plåten så att den blir lika stor som en pizza och lägger på za3tar och oljan och brer ut den och lägger den i ugnen på 200 grader i ca 10 – 15 minuter (tills den blir gyllenbrun)

Smaklig måltid.

Här får ni en video för att se hur man gör men ni behöver inte lägga den i en ugnssäker form ni kan lika bra lägga den på ugns plåten. Men ibland använder jag mig av äppelpaj formen för jag tycker om den lite tjock. Men idag tror jag att jag vill ha dem små som man brukar ha till meza.

Om jano

Mitt namn är Janet "jano" och är mamma till Lea född 2010 och Leo född 2017. Jag är utbildad till Master Make Up Artist/ Ekonomi Assistent och är helt besatt av smink. Det ni kommer att få läsa om i min blogg är om smink, inredning, mode, musik, barnkläder och familjeliv. Jag träffar gärna vänner och familj så ofta jag kan.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar