Barns utveckling vid 25 månader

Min busis

Ditt barn 25 månader

DU ÄR EN FÖREBILD Som förälder är det bra att ofta påminna dig om att ditt barn tar efter ditt beteende. Naturligtvis är ingen perfekt och det finns stunder när man inte reagerar på människors uppförande eller olika situationer som man kanske borde. En av de saker ditt barn kommer att lära sig är att alla kan göra misstag. Men rent generellt är det bra att minnas, framför allt de första tre eller fyra åren, att det finns en liten person som härmar allt du gör och tjuvlyssnar på varje ord du säger. Försök att erbjuda tydliga, välformulerade språk- och grammatikexempel. Ditt barn lär sig genom att härma vad hon eller han hör, och genom att försöka och misslyckas. Försök att inte alltid rätta ditt barns fel. Uttalsfel och grammatiska fel rättar nämligen till sig med tiden under den fortsatta språkutvecklingen. Undvik också gärna fula ord när din lilla tjuvlyssnare hör dig. (Måste verkligen försöka hålla mig).

 

Barns utveckling
Lekens betydelse Du kan lära dig mycket om ditt barn genom att se och lyssna när hon eller han leker. Du kan få nys om nya färdigheter och tankeutveckling när du ser vilka lekar ditt barn hittar på med leksakerna. Sorterar hon eller han leksakerna i grupper, ger figurerna röster, spelar upp händelser som ni var med om nyligen eller testar föremålens egenskaper? Vad säger det i så fall om barnets utveckling?

Hälsa
Solbränna Du vet säkert att solen är särskilt skadlig för ung hud. Men även om du är noga med att smörja in solskyddskräm kan man missa ibland. Vad gör du om ditt barn blivit solbränd?

Säkerhetstips för småbarn på resa Ibland är de mest självklara saker de enklaste att missa – särskilt då vi är stressade och distraherade. Gå gärna igenom säkerhetstipsen emellanåt för att påminna dig om vad du ska hålla utkik efter, särskilt inför en resa eller utflykt. Tänk igenom de faror som ditt barn kan råka ut för och var förberedd på alla eventualiteter.

Mat
Bra matvanor för familjen

Glöm inte din egen hälsa Att äta välbalanserad kost är viktigt för att hålla sig pigg och stark. Och energin behöver du för att orka hålla jämna steg med ditt barn som ständigt är i farten. Tänk på att alla i familjen behöver lagom mängder av kalcium och järn med lågt saltinnehåll, som mejeriprodukter, gröna grönsaker och hälsoflingor. Ert barn kopierar er ätstil – var medveten om att ni har vakande ögon på er. Försök att så gott det går att utgöra goda exempel.

Tips
Gör om ditt hem till en spännande lekplats

Månadens tips Om ni tillbringar eftermiddagen inomhus, varför då inte göra om soffan till ett fort, bygga en hemlig lya med ett täcke eller göra en buss av en rad matstolar? En ficklampa gör det hela lite mer äventyrligt. Känner du dig riktigt äventyrslysten kan du gömma skatter runt om i hemmet, rita en enkel karta och se hur ditt barn går på skattjakt.

Allt detta tagen ur pampers nyhetsbrev.

Om jano

Mitt namn är Janet "jano" och är mamma till Lea född 2010 och Leo född 2017. Jag är utbildad till Master Make Up Artist/ Ekonomi Assistent och är helt besatt av smink. Det ni kommer att få läsa om i min blogg är om smink, inredning, mode, musik, barnkläder och familjeliv. Jag träffar gärna vänner och familj så ofta jag kan.
Det här inlägget postades i Barn. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar