Kyckling i ugn med zucchini, aubergine,champinjoner, potatis och purjolök

Nu blir det påhittat maträtt som jag har kommit fram till. Jag har köpt kycklingvingar, zucchini, aubergine, champinjoner, potatis och purjolök och slängt i allt tillsammans och kryddat med grillkrydda och olja. Vi får se hur det smakar haha, men jag hoppas på det bästa. Min älskling är lite petig när det gäller mat men kyckling älskar han så det kan väl inte bli fel? Coco, jag tänkte göra din kyckling rätt men kom på att jag inte hade senap så det sket sig haha.

Receptet för 4 personer

1 kg kycklingvingar (alla kyckling delar går att använda)
1 zucchini
1 aubergine
250 g champinjoner
4 st potatisar
½ purjolök

rapsolja
grillkrydda

Hacka grönsakerna och rotfrukten i 4 cm stora bitar och lägg dem i långpannan och lägg kycklingvingarna på dem och krydda och lägg olja och lägg dem i ugnen på 150 – 175 grader. Ge dem tid så gör gärna maträtten ca 1 ½ timme innan den ska serveras för då kommer kyckling köttet att vara väldigt saftig och lossnar lätt från benet. Sista 20 minuterna kan ni höja graderna lite för att få lite gyllengula färg.

PS: Jag gjorde den för 4 personer för att jag ska göra matlådor till älsklingen och frysa in då jag ska på två lektioner nästa vecka. Då kan han använda sig av en låda 🙂

Om jano

Mitt namn är Janet "jano" och är mamma till Lea född 2010 och Leo född 2017. Jag är utbildad till Master Make Up Artist/ Ekonomi Assistent och är helt besatt av smink. Det ni kommer att få läsa om i min blogg är om smink, inredning, mode, musik, barnkläder och familjeliv. Jag träffar gärna vänner och familj så ofta jag kan.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kyckling i ugn med zucchini, aubergine,champinjoner, potatis och purjolök

  1. Lexi skriver:

    Ellerhur, law kell el annine noss msibe. Iafl, jag får se, har kollat allt möjligt, nu menar jag allt möjligt, hehe. Det slutar väl me nån middag och nån present säkert, haha.

Lämna ett svar