Lea’s första bakning Foccacia bröd med oliver

Nu ska vi baka här hemma och Lea ska få hjälpa till och vi får se hur det går hahah. Det blir Foccacia bröd med oliver fy vad gott.

Färdigt på: 1 tim 35 min

Ingredienser

Grundrecept:
25 g (1/2 pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
0.5 dl god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Foccacia med körsbärstomater och basilika:
1 sats foccaciadeg (se grundrecept)
1 st ranka röda körsbärstomater på kvist
1 ask gula cocktailtomater
1 kruka färsk basilika
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Foccacia med körsbärstomater och basilika:
1 sats foccaciadeg (se grundrecept)
1 st ranka röda körsbärstomater på kvist
1 ask gula cocktailtomater
1 kruka färsk basilika
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Rosmarin Foccacia:
1 sats foccaciadeg (se grundrecept)
4 kvistar färsk rosmarin
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Gör så här

1. Foccacia (med olivolja och salt) (grundrecept):

2. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

5. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.

9. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

10. Foccacia med körsbärstomater och basilika: Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över tomater och basilika och tryck ner hela tomater och basilikablad i degen. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

11. Rosmarin Foccacia: Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Krossa hela kvistar med rosmarin i mortel. Tillsätt lite olivolja och gnugga rund rosmarin och olja i morteln. Sätt fingrarna i degen så att det en formas massa hål, ringla över rosmarinoljan och strö över flingsalt. Baka brödet i mitten av ugnen tills det är gyllene, cirka 10 minuter.

Tips
När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Om jano

Mitt namn är Janet "jano" och är mamma till Lea född 2010 och Leo född 2017. Jag är utbildad till Master Make Up Artist/ Ekonomi Assistent och är helt besatt av smink. Det ni kommer att få läsa om i min blogg är om smink, inredning, mode, musik, barnkläder och familjeliv. Jag träffar gärna vänner och familj så ofta jag kan.
Det här inlägget postades i Glamour. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lea’s första bakning Foccacia bröd med oliver

  1. Elise skriver:

    Vilka duktiga tjejer!!!
    Ja den översättningen:) det är inte gulligt när man översätter, de som inte fattar arabiska tycker att det låter skumt.. typ hans låt ”da7ekni w radini”.. då säger han bobbo 3aynak badi koon… Jag vill vara din pupill lixom, det låter ju inte bra nånstans haha…

    Hur mår ni annars??

  2. Anna skriver:

    Hej, har du något tips på ett svart matt nagellack?

  3. jano skriver:

    Isadora har en matt svart den hör till graffiti serien

Lämna ett svar