Ramadan

Snart är Ramadan slut och alla serier tar slut. Undra om jag då kan börja ringa mamma vilken tid som helst och prata med min mans föräldrar när som helst? eller måste jag fortfarande boka tid? Jag kommer ihåg när jag bodde hemma hos föräldrarna så brukade det vara så, alla vet när och vilka serier vi tittar på och att de inte borde ringa vid den tiden. Men nu när jag har flyttat och har inte parabol så vet jag ju inte när allt går och vilka de ser på. En av mina fastrar skriver ner vilka tider och vilken kanal alla hennes serier går på. Hon har en liten block där det står all information. Hon kollar på 7 st olika serier och jag fattar mig inte på hur hon har tid med allt annat? Hon måste ju laga mat och hjälpa barnen med läxorna och ta hand om hennes man eller står allt still när det är ramadan?

När jag frågade henne om hon vet att hon lägger ner 7 timmar om dagen på serier och hur hushållet funkar under den månaden så säger hon att allt hon gör är lätta saker för att hon ska kunna ha tid med att se sina serier. Jag tror hennes man och barn blir glada över att ramadan tar slut snart. Man vet ju inte när ramadan tar exakt slut. Det beror på månen. Men det säg att det kommer att inträffa mellan 30 september och 2 oktober. Då kommer livet att fortsätta rulla för de som stannade livet i en månad. Vi som är kristna utnyttjar ramadan bara för serierna det måste jag erkänna.

Jag vill också säga Ramadan Mbarak till alla som fastade. Må era böner bli uppfyllda.

//jano

Om jano

Mitt namn är Janet "jano" och är mamma till Lea född 2010 och Leo född 2017. Jag är utbildad till Master Make Up Artist/ Ekonomi Assistent och är helt besatt av smink. Det ni kommer att få läsa om i min blogg är om smink, inredning, mode, musik, barnkläder och familjeliv. Jag träffar gärna vänner och familj så ofta jag kan.
Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar