Jag vet att jag har lagt upp receptet förr men jag lägger upp den igen, baka baka en kaka.
Äppelpaj med vaniljsås
2-äpplen
1 dl milda flytande margarin
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl, 150 g
1 krm kardemumma, malen
1 tsk kanel, malen Strö över
2 tsk strösocker Strö över
1. Sätt ugnen på 175 grader C.
2. Smörj en ugnssäker form
3. Kärna ur äpplena och skala dem.
4. Skär äpplena i tunna klyftor eller bitar
5. Häll 1 dl flytande margarin och 1 1/2 dl socker i en bunke och rör om med en trägaffel. Knäck 1 ägg i ett mått och häll det i bunken och rör sedan om
6. Blanda 2 1/2 vetemjöl och 1 krm kardemumma i en liten skål
7. Häll mjölblandningen i smeten och rör om till en tjock smet med en trägaffel
8. Häll smeten i formen
9. Lägg äppelbitarna över smeten
10. Blanda 1 tsk kanel och 2 tsk socker i en liten SKÅL och strö över kakan
11. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda äppelkakan i ca 30 min
PS: Kort på resultaten kommer upp när de görs i eftermiddag/kväll.