Vi älskar äppelpaj och vaniljsås

Jag vet att jag har lagt upp receptet förr men jag lägger upp den igen, baka baka en kaka.

Äppelpaj med vaniljsås

2-äpplen

1 dl milda flytande margarin

1 1/2 dl strösocker

1 ägg

2 1/2 dl vetemjöl, 150 g

1 krm kardemumma, malen

1 tsk kanel, malen             Strö över

2 tsk strösocker                 Strö över

1. Sätt ugnen på 175 grader C.

2. Smörj en ugnssäker form

3. Kärna ur äpplena och skala dem.

4. Skär äpplena i tunna klyftor eller bitar

5. Häll 1 dl flytande margarin och 1 1/2 dl socker i en bunke och rör om med en trägaffel. Knäck 1 ägg i ett mått och häll det i bunken och rör sedan om

6. Blanda 2 1/2 vetemjöl och 1 krm kardemumma i en liten skål

7. Häll mjölblandningen i smeten och rör om till en tjock smet med en trägaffel

8. Häll smeten i formen

9. Lägg äppelbitarna över smeten

10. Blanda 1 tsk kanel och 2 tsk socker i en liten SKÅL och strö över kakan

11. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda äppelkakan i ca 30 min

PS: Kort på resultaten kommer upp när de görs i eftermiddag/kväll.

Om jano

Mitt namn är Janet "jano" och är mamma till Lea född 2010 och Leo född 2017. Jag är utbildad till Master Make Up Artist/ Ekonomi Assistent och är helt besatt av smink. Det ni kommer att få läsa om i min blogg är om smink, inredning, mode, musik, barnkläder och familjeliv. Jag träffar gärna vänner och familj så ofta jag kan.
Det här inlägget postades i Recept. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar